Janpeter Hazelaar lijsttrekker PvdA Waalre

14 januari 2022

Janpeter Hazelaar (64) is door de Algemene Ledenvergadering van de PvdA Waalre gekozen tot lijsttrekker van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Janpeter was de afgelopen vier jaar fractievoorzitter van de PvdA Waalre. Hij heeft ruime ervaring in de politiek en als sociaal ondernemer op het gebied van zorg en arbeidsmarkt. “We staan in Waalre voor grote veranderopgaven. Denk aan de woningnood, onze bijdrage aan de oplossing voor het klimaatprobleem en het bereikbaar houden van voorzieningen voor onze inwoners die het even niet redden. Maar ook een stabiel en betrouwbaar bestuur. Bij alles wat we doen zijn onze waarden leidend: gelijke kansen, rechtvaardigheid, solidariteit en de menselijke maat. Ik ben erg blij met de kandidatenlijst. We hebben veel kennis en ervaring aan boord met mensen die geworteld zijn in de Waalrese samenleving en een ruime maatschappelijke ervaring hebben.”

Op nummer twee staat Jochem Marseille (40). Sinds 2013 woont hij met zijn vrouw en twee kinderen met veel plezier in Waalre.  Als maatschappelijk werker ondersteunt hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en behouden van werk. Jochem is de afgelopen vier jaar actief geweest als fractievertegenwoordiger.  “Ik heb er ontzettend veel zin in om mijn steentje bij te dragen aan het oplossen van de grote vraagstukken waar wij voor staan. Vooral de klimaatopgave en hoe wij als samenleving met elkaar omgaan vind ik belangrijke onderwerpen waar ik mij op zal richten.

De top vijf wordt verder gecompleteerd door Tony Liebregts, Ger de Winther en Erik DeGruyter.